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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoCHAVES, S. F. S.; DIAS, L. A. S.; ALVES, R. S.; ALVES, R. M.; EVANGELISTA, J. S. P. C.; DIAS, K. O. G. Leveraging multi-harvest data for increasing genetic gains per unit of time for fruit yield and resistance to witches' broom in Theobroma grandiflorum. Euphytica, v. 218, Article number 171, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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2.Imagem marcado/desmarcadoCHAVES, S. F. S.; EVANGELISTA, J. S. P. C.; ALVES, R. S.; FERREIRA, F. M.; DIAS, L. A. S.; ALVES, R. M.; DIAS, K. O. G.; BHERING, L. L. Application of linear mixed models for multiple harvest/site trial analyses in perennial plant breeding. Tree Genetics & Genomes, v. 18, n. 6, Article number: 44, Dec. 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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3.Imagem marcado/desmarcadoCHAVES, S. F. S.; EVANGELISTA, J. S. P. C.; TRINDADE, R. dos S.; DIAS, L. A. S.; GUIMARAES, P. E. de O.; GUIMARAES, L. J. M.; ALVES, R. S.; BHERING, L. L.; DIAS, K. O. G. Employing factor analytic tools for selecting high-performance and stable tropical maize hybrids. Crop Science, v. 63, n. 3, p. 1114-1125, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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4.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, M. S.; CHAVES, S. F. S.; DIAS, L. A. S.; FERREIRA, F. M.; PEREIRA, G. R.; BEZERRA, A. R. G.; ALVES, R. S.; HEINEMANN, A. B.; BRESEGHELLO, F.; CARNEIRO, P. C. S.; KRAUSE, M. D.; COSTA-NETO, G.; DIAS, K. O. G. GIS-FA: an approach to integrating thematic maps, factor-analytic, and envirotyping for cultivar targeting. Theoretical and Applied Genetics, v. 137, 80, Mar. 2024.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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5.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, F. M.; CHAVES, S. F. S.; BHERING, L. L.; ALVES, R. S.; TAKAHASHI, E. K.; SOUSA, J. E.; RESENDE, M. D. V. de; LEITE, F. P.; GEZAN, S. A.; VIANA, J. M. S.; FERNANDES, S. B.; DIAS, K. O. G. A novel strategy to predict clonal composites by jointly modeling spatial variation and genetic competition. Forest Ecology and Management, v. 548, Article 121393, 2023. 10 p.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  15/04/2021
Data da última atualização:  15/04/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  FIGUEIREDO, M. A. de; ROSA, S. D. V. F. da; RICALDONI, M. A.; PEREIRA, C. C.; COELHO, S. V. B.
Afiliação:  MADELEINE ALVES DE FIGUEIREDO, UFLA; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, CNPCa; MARCELA ANDREOTTI RICALDONI, UFLA; CRISTIANE CARVALHO PEREIRA, UFLA; STEFÂNIA VILAS BOAS COELHO, UFPB.
Título:  Physiological, biochemical, and ultrastructural aspects of Coffea arabica L. seeds under different cryopreservation protocols.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Ciência e Agrotecnologia, v. 45, e02702079, 2021.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1413-7054202145027020
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Aspectos fisiológicos, bioquímicos e ultraestruturais de sementes de Coffea arabica L. submetidas a diferentes protocolos de criopreservação.
Conteúdo:  Cryopreservation is a technique that may potentially conserve the germplasm of species of the Coffea genus for an indeterminate time. The aim of this study was to evaluate the physiological, biochemical and ultrastructural characteristics of cryopreserved seeds of Coffea arabica L., cultivar Catucaí amarelo IAC 62, which was subjected to different protocols regarding dehydration, precooling, cooling, rewarming and cathode water use. According to each protocol, the seeds were subjected to fast or slow drying to moisture contents of 17 or 20% (wet basis), cooled in different ways, and then immersed in liquid nitrogen for 24 hours. Different rewarming times in a water bath were also used. Physiological, biochemical and ultrastructural analyses were performed on the seeds after the cryopreservation steps. Moisture content at a 17% wb is the key factor for the cryopreservation of Coffea arabica L. seeds, which have better physiological quality and better preserved cell structures. Precooling of coffee seeds before immersion in liquid nitrogen does not provide advantages compared to direct immersion. The rewarming times tested (2, 4, and 6 minutes) and cathode water use did not cause changes in the physiological and biochemical quality or in the cell structures of Coffea arabica L. cryopreserved seeds. The pattern of cell structure observed in all seeds indicates that the damage from cryopreservation is less drastic in the cells of the embryos than in those of the endosperm, with ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Bioquímica Vegetal; Coffea Arábica; Conservação; Desidratação; Fisiologia; Resfriamento; Semente.
Thesaurus NAL:  Coffea arabica var. arabica; Cryopreservation; Germplasm conservation; Seeds.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/222649/1/Physiological-biochemical-and-ultrastructural-e027020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
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